Kipstoofpotje

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bak de spekblokjes in een wok zonder vetstof, haal uit de wok en hou apart, laat de vetstof in de wok.
  2. Snij de kipfilets in hapklare blokjes, kruiden met paprikapoeder en pezo.
  3. Bak de blokjes kip goudbruin in de vetstof van de spekblokjes.
  4. Pel ui een knoflook en hak fijn, doe ze bij de kipblokjes en laat even meebakken.
  5. Overgiet het geheel met de bouillon, doe er tijm en laurier bij, deksel op de wok en laat 5 minuten stoven.
  6. Halveer de paprika's, verwijder zaad en zaadlijsten en snij in stukjes.
  7. Doe paprikablokjes en spek bij de kip, roer om en laat nog 5 minuten stoven tot de paprika zacht is.
  8. Verwijder tijm en laurier, doe er de room bij.
  9. Bind de saus eventueel met maïszetmeel.
  10. Dien op met rijst, stokbrood of frietjes.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Solo op 21 januari 2013 om 13u01

Je doet ons watertanden, Monique. Een slaatje met lekker Belgische witloof uit volle grond en versgemaakte mayonaise is zo eenvoudig en toch onweerstaanbaar lekker.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?