Kipstoofpotje met balsamico en gedroogde tomaatjes

Gepost door Knorr

Ingrediënten voor 1 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Pel en snipper het uitje en de knoflook.
  2. Verwarm 1 eetlepel olie van de tomaten in een pannetje en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de ui toe en bak deze 3 min. mee. Voeg de knoflook en gedroogde tomaat toe en bak nog 1 min.
  3. Voeg 200 ml heet water, het bouillonketeltje, en 1 eetlepel balsamico azijn toe. Laat het keteltje smelten, schep alles door elkaar en breng het aan de kook. Voeg naar smaak peper toe. Schep alles in het stoofpotje en leg het dekseltje erop. Zet het stoofpotje direct in de oven en stoof de kip in 50-60 min gaar.
  4. Snijd het witloof ondertussen in de lengte in 8 stukken. Leg ze in een passend ovenvast schaaltje. Bedruppel het witloof met 2 theelepels olie van de tomaten en ½ eetlepel balsamico azijn. Dek het schaaltje af en laat het witloof naast de kip in de oven in ca. 30 min. gaar worden. Schil in de tussentijd de aardappelen en kook ze gaar. Afgieten.
  5. Voeg de Maizena Express aan het kipstoofpotje toe en warm alles 3 min. door. Roer nog ¼-½ eetlepel balsamico (naar smaak) door het kipstoofpotje. Zet het kipstoofpotje op een groot bord. Schep het witloof en de aardappelen ernaast.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?