Recept 45**** (4 stemmen)

Kipsalade met champignons

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Salades

tijd
20 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Pocheer de kip of kalkoen in licht gezouten water of bouillon. Afgieten en in smalle reepjes snijden.
  2. Maak de paddestoelen schoon en snij ze in plakjes. Schil de wortel en snij deze in dunne reepjes. Snij ook de selderij fijn.
  3. Giet de rucola, paddestoelen, wortel en selderij in een ruime, diepe schotel en kruid met het citroensap, een snuifje zout en peper en de Bertolli Extra Vergine olijfolie.
  4. Meng zachtjes en leg de kippenreepjes er bovenop. Besprenkel desgewenst nog even met olijfolie. Onmiddellijk opdienen.
Tip

Serveer bij deze maaltijd Italiaanse ciabatta of focacciabrood.

Om deze sla op smaak te brengen kun je behalve zout & peper ook nog gedroogde oregano, venkelzaadjes of gemarineerde dunne uiringetjes gebruiken.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door christine66 op 22 juli 2015 om 23u13

Ziet er heel smakelijk uit en ik denk dat het iets is dat vlug klaar is zal ik zeker eens proberen

Gepost door Solo op 23 juli 2015 om 15u55

Veel succes met uittesten van dit recept, Christine! ;)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie