Kiprolletjes van wokgroenten en mihoen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g mihoen
  • Solo Vloeibaar
  • 300 g kipblokjes
  • 600 g oosterse roerbakgroenten
  • 1 tl milde kerriepoeder
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el (tropische) limonadesiroop
  • 12 grote loempia- of 10 filodeegvellen (diepvries, ontdooid)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Verhit 3 eetlepels Solo Vloeibaar in een wok en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Roerbak de kip 5 minuten op een hoog vuur. Voeg de groenten en het kerriepoeder toe en roerbak 5 minuten. Schep de mihoen, de ketjap en de siroop erdoor. Zet het vuur uit.
  3. Spreid de loempia- of filodeegvellen 1 voor 1 uit op het aanrecht. Bestrijk met behulp van een kwastje dun met Solo Vloeibaar. Leg onderaan een grote schep van de mihoenvulling, houd aan beide zijkanten ca. 3 cm vrij. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg op. Maak zo 10 (of 12) rolletjes en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  4. Bestrijk de rolletjes met behulp van een kwastje met een beetje vloeibare margarine. Bak ze in de hete oven in 15-20 minuten goudbruin en knapperig. Leg de rolletjes op 4 borden.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door drekejanssens op 31 augustus 2016 om 13u16

een van mijn absolute "toppers". eenvoudig te maken. lekker en dankbaar recept...

Gepost door Solo op 01 september 2016 om 14u09

Dankjewel voor je berichtje Drekejanssens! Dat is heel fijn om te horen :-)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?