Recept 45**** (3 stemmen)

Kiprolletjes van wokgroenten en mihoen

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
55 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Verhit 3 eetlepels Solo Vloeibaar in een wok en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Roerbak de kip 5 minuten op een hoog vuur. Voeg de groenten en het kerriepoeder toe en roerbak 5 minuten. Schep de mihoen, de ketjap en de siroop erdoor. Zet het vuur uit.
  3. Spreid de loempia- of filodeegvellen 1 voor 1 uit op het aanrecht. Bestrijk met behulp van een kwastje dun met Solo Vloeibaar. Leg onderaan een grote schep van de mihoenvulling, houd aan beide zijkanten ca. 3 cm vrij. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg op. Maak zo 10 (of 12) rolletjes en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  4. Bestrijk de rolletjes met behulp van een kwastje met een beetje vloeibare margarine. Bak ze in de hete oven in 15-20 minuten goudbruin en knapperig. Leg de rolletjes op 4 borden.

Ingrediëntenvoor 4 personen

  • 250 g mihoen
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 300 g kipblokjes
  • 600 g oosterse roerbakgroenten
  • 1 tl milde kerriepoeder
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el (tropische) limonadesiroop
  • 12 grote loempia- of 10 filodeegvellen (diepvries, ontdooid)

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door drekejanssens op 31 augustus 2016 om 11u16

een van mijn absolute "toppers". eenvoudig te maken. lekker en dankbaar recept...

Gepost door Solo op 01 september 2016 om 12u09

Dankjewel voor je berichtje Drekejanssens! Dat is heel fijn om te horen :-)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie