Altijd weten wat je gaat eten?
kippevleugels MARIJKE
Bereidingswijze
- bak de kip gaar in de vetstof, kruiden met peper en zout en cayennepeper
- laat de in stukjes gesneden look samen met de grote ajuin, fijngesnipperd zachtjes gaarworden in de maisolie
- voeg vervolgens alle overige ingrediënten bij de look en ui en breng aan de kook,laat op een zacht vuurtje pruttelen gedurende 20 minuutjes
- voeg eventueel volgens smaak nog cayennepeper of voor de zoete mondjes nog wat kandijsuiker bij.
- schik de kip in een vuurvaste schotel en overgiet met de heerlijke ketchup saus.
- Best de stukjes kip bijna volledig bedekken met de saus.
- De omvang van de schotel dus aanpassen. als je kipfilet blokjes gebruikt, deze voorzien van een prikkertje,
- een half uurtje in de oven op 200 graden, in de gaten houden dat de saus niet bruin wordt, anders oventemperatuur wat verminderen of vroeger uithalen.
- veel succes en smakelijk
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?