Altijd weten wat je gaat eten?
Kippesuprême met witloof en bieslooksaus
Bereidingswijze
- Reinig de witloofstronken en spoel ze
- Stoof ze in een ovenbestendige schotel in wat boter
- Voeg een glas water toe
- Kruid met peper, zout en wat muskaatnoot
- Dek af en zet ze in een oven van 170°C gedurende 1 uur
- Neem het witloof uit de schotel en laat het uitlekken
- Knijp er al het overtollige vocht uit (hou het vocht apart voor de saus!!)
- Kuis de kipfilets en snij ze horizontaal bijna volledig door (enveloppe maken)
- Draai ze om en klop ze wat platter met een stevig mes
- Wikkel in elke filet 1 witloofstronk en knoop er een eindje keukentouw omheen
- Bak de filets om en om goudgeel in boter en gaar ze nog 5 min. in een oven van 190°C
- Schil de aardappelen en kook ze halfgaar
- Bak de aardappelen in stukjes of schijfjes in boter (of olijfolie) tot ze goudbruin zijn
- Haal de filets uit de pan en verwijder het keukentouw
- Hou ze warm
- Verwijder het bakvet en maak de bakresten los met de cognac en 1,5dl stoofsap van het witloof
- Laat voor de helft inkoken en voeg er de room aan toe
- Laat inkoken tot sausdikte (eventueel wat dikken met roux)
- Kruid de saus en werk af met een klontje boter en de bieslooksnippers
- Snij de kip met het witloof schuin in 3 stukken en leg ze op de voorverwarmde borden
- Lepel wat saus half op en half naast de kip
- Schep wat gebakken aardappelen op elk bord
- Fris het bord op met een bosje waterkers en een lepel veenbessencompote
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?