Kippenwok met broccoli en amandelen

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snij de kippenfilet in fijne reepjes van 1cm. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
  2. Snij de ui in halvemaantjes. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antikleeflaag zonder vetstof.
  3. Snipper de bieslook fijn.
  4. Verhit 2el rijstolie in een wok en roerbak de reepjes kip gedurende 5 min. Haal uit de wok.
  5. Giet 1el rijstolie in de wok en roerbak de ui glazig. Voeg de broccoliroosjes toe met de room, 1dl water, sojasaus en een verkruimeld bouillonblokje. Laat 5 min. sudderen.
  6. Voeg de sojascheuten toe en laat nog 2 min. langer gaar worden, terwijl u roert. voeg opnieuw de stukjes kip toe en breng op smaak met peper en zout.
  7. Bestrooi deze schotel met amandelschilfers en bieslook.
  8. Geef er chinese rijstnoedels bij.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?