KIPPENWIT MET DRAGON

Kippenwit met dragon: het is een simpele en lichte maaltijd die tegelijk heerlijk smaakt. Ideaal om vanavond klaar te maken!

Bereidingswijze

  1. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd in schijfjes. Bak de paddenstoelen gedurende 3 minuten in een pan op hoog vuur. Kruid met peper en houd apart.
  2. Laat wat boter in een kookpot uitsmelten in warme olijfolie. Bak daarin de gepeperde en gezouten kippenwitten tot ze langs alle kanten een mooi korstje hebben.
  3. Giet de witte wijn bij de kip. Laat even inkoken. Voeg de sjalot, knoflook, tijm en tomaten toe. Zet het deksel op de pan en laat 12 minuten zacht stoven. Laat niet koken maar zorg dat alles tegen het kookpunt aanzweeft.
  4. Haal de kippenborsten uit de saus en draai ze in aluminiumfolie om ze warm te houden.
  5. Voeg de paddenstoelen toe aan de saus en laat op hoog vuur inkoken tot er een licht gebonden saus ontstaat. Haal de tijm uit de pot. Kruid de saus met peper en zout .
  6. Voeg de kippenwitten opnieuw toe en warm op. Strooi de dragon en de peterselie uit over de pot en laat nog een minuut of twee rusten alvorens te serveren.

Tip

Laat het vlees voor je kippenwit met dragon eerst even op kamertemperatuur komen voordat je het begint te bakken. Zo krijgt je kip een mooier korstje.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?