kippenstoofpotmet spek spitskool en citroenpuree

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. pel en snipper de sjalot.Maak de spitskool schoon en snij deze in reepjes.
  2. Bak in een pan de spekblokjes zonder vet en laat daarna uitlekken op keukenpapier .
  3. Schroei de drumsticks in het spekvet en zet daarna opzij.
  4. Kuis met keukenpapier de pan even schoon en fruit de sjalot glazig in een beetje boter .
  5. Doe daarna de koolreepjes erbij en blus met de witte wijn en de kippenbouillon.
  6. Leg de spekblokjes en de drumsticks erop en dek 15 min af met een deksel.
  7. Laat zachtjes sudderen.
  8. Schil aardappels en kook ze af.
  9. Voor room toe aan het stoofpotje en bind eventueel met maïzena tot sausdikte.
  10. Kruid af met cayennepeper en zout.
  11. Pureer de aardappels doe een klompje boter en melk bij breng op smaak met nootmuskaat peper en zout.
  12. Voeg de geraspte citroenschil erbij en roer goed om.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?