Kippenspiesjes voor op de barbecue

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voor de marinade: meng in een slakom het sap van 1 citroen, de look, de oregano, zout en peper. Giet de Solo Vloeibaar erbij. Doe de blokjes kip erbij. Zet 1 uur apart.
  2. Voor de salade van kikkererwten: meng in een slakom de kikkererwten, de rode paprika’s, sla, oregano en basilicum. Kruid met peper en zout. Doe de olijfolie, het sap van de tweede citroen, de jonge uitjes en de bladpeterselie erbij. Zet in de koelkast.
  3. Droog de blokjes kip. Rijg ze aan houten spiesjes. Laat 3 minuten aan elke kant bakken op de barbecue (of onder een voorverwarmde grill).
  4. Verdeel de salade over de borden en serveer de spiesjes erbovenop.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door fvqo7s7o op 15 juli 2010 om 06u29

Ik doe in de marinade voor de kippenblojes 2 eetlepels soja saus, en in plaats van kikkererwten gebruik ik soyascheuten. Ook lekker, groetjes charles

Hoeveel sterren geef jij dit recept?