use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kippenspiesjes met rumglazuur
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kippenspiesjes met rumglazuur

Kippenspiesjes met rumglazuur

van Jeroen De Pauw

van Jeroen De Pauw

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 15 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 4 kipfilets
  • 50 g Solo Vloeibaar
  • 4 cl rum
  • 50 g bruine suiker
  • 25 g mosterd
  • 0.5 lepel azijn
  • 2 stuks kruidnagel
  • 1 laurierblaadje
  • enkele blaadjes platte peterselie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij de kip in blokjes en prik ze op de spiesjes.
  2. Maak een marinade van rum, Solo, suiker, mosterd, azijn, kruidnagel en laurier.
  3. Laat een 5-tal minuten doorkoken zodat je een dikke stroperige massa krijgt.
  4. Borstel de stroop over de kippenspiesjes en bak gaar in wat Solo.
  5. Schik mooi op een bord en versier met wat platte peterselie.
Laat de marinade een uurtje rusten. Zo vermengen de smaken zich beter.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.