Kippensoep

16 (16)
210 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Maak de selderstengels, het wit van de prei en de uien zorgvuldig schoon. Snijd ze vervolgens in grote stukken. Leg de kip in een ruime pan en voeg de grof gesneden groenten toe, samen met de bouillonblokjes.
  2. Schenk er het water over en laat ongeveer 3 uur pruttelen op een zacht vuurtje. Zeef daarna het geheel en behoud 2 liter van het kookvocht. Pluk het kippenvlees van het karkas en verwijder ook het vel.
  3. Maak de groenten voor de afwerking zorgvuldig schoon en snijd ze in kleine blokjes. Breng de 2 liter gezeefd kookvocht weer aan de kook en blancheer de fijngesneden groenten er kort in.
  4. Laat de vermicelli of pastalettertjes op het eind mee koken tot ze gaar zijn. Zorg ervoor dat lettertjes leesbaar blijven, dus kook ze niet te lang. Verdeel het kippenvlees in kleine blokjes, schik ze in de borden en schenk er de soep over.
  5. Werk eventueel af met een takje tuinkruiden. Let bij het proeven van kippensoep altijd op voor de temperatuur.

Tip

Snel & makkelijk: maak de soep met een brik Knorr Grootmoeders Geheim Kip Vermicelli en extra groenten.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?