Recept 05 (0 stemmen)

Kippensoep met rijst

Dit is een recept van

tijd
90 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 25 gr boter
  3. 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
  4. 1 in vier stukken verdeelde kip van ca. 1250 gr
  5. 1 liter water
  6. 1 schoongemaakte en in ringen gesneden prei
  7. 1 geschilde en in plakken gesneden winterwortel
  8. 2 eetlepels grofgehakte peterselie
  9. Zout
  10. Peper
  11. 100 gr rijst
  12. 200 gr in kleine blokjes gesneden gekookte ham
  13. 2 ontvelde en in kleine stukjes gesneden tomaten
  14. Bereiding:
  15. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten
  16. Voeg de stukken kip toe en bak deze rondom lichtbruin
  17. Voeg het water, de ringen prei, de plakken wortel, de grof gehakte peterselie en wat zout en peper toe
  18. Breng het geheel aan de kook
  19. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 45 minuten zachtjes koken tot de stukken kip gaar zijn
  20. Neem de stukken kip met een schuimspaan uit de pan, verwijder het vel en ontbeen ze
  21. Snijd het kippevlees in stukjes
  22. Voeg de rijst aan de soep toe en breng alles opnieuw aan de kook
  23. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is
  24. Roer de stukjes kippevlees, de blokjes ham en de stukjes tomaat door de soep en laat hem door en door warm worden

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?