Altijd weten wat je gaat eten?
Kippensoep met rijst
Bereidingswijze
- Ingrediënten:
- 25 gr boter
- 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
- 1 in vier stukken verdeelde kip van ca. 1250 gr
- 1 liter water
- 1 schoongemaakte en in ringen gesneden prei
- 1 geschilde en in plakken gesneden winterwortel
- 2 eetlepels grofgehakte peterselie
- Zout
- Peper
- 100 gr rijst
- 200 gr in kleine blokjes gesneden gekookte ham
- 2 ontvelde en in kleine stukjes gesneden tomaten
- Bereiding:
- Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten
- Voeg de stukken kip toe en bak deze rondom lichtbruin
- Voeg het water, de ringen prei, de plakken wortel, de grof gehakte peterselie en wat zout en peper toe
- Breng het geheel aan de kook
- Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 45 minuten zachtjes koken tot de stukken kip gaar zijn
- Neem de stukken kip met een schuimspaan uit de pan, verwijder het vel en ontbeen ze
- Snijd het kippevlees in stukjes
- Voeg de rijst aan de soep toe en breng alles opnieuw aan de kook
- Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is
- Roer de stukjes kippevlees, de blokjes ham en de stukjes tomaat door de soep en laat hem door en door warm worden
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?