Recept 05 (0 stemmen)

Kippensoep in de wok

Dit is een recept van

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Leg de kipfilets een kwartiertje in het vriesvak en snijd ze vervolgens in dunne plakjes.
  2. Overgiet de plakjes kipfilet met de sesamolie en roer goed om. Laat ze even marineren, zo blijven de stukjes kip mals en sappig.
  3. Breng de bouillon aan de kook met de selder en de sojasaus.
  4. Verhit de arachideolie in een wokpan en roerbak de gember en de knoflook zonder aan te kleuren, totdat de aroma's vrijkomen.
  5. Voeg nu de wortelschijfjes toe en roerbak ongeveer 2 minuten totdat de schijfjes mooi glazig zijn.
  6. Voeg de plakjes kipfilet toe en roerbak totdat tot er geen rauwe stukjes meer zijn.
  7. Overgiet alles met de bouillon en breng aan de kook.
  8. Voeg de paksoi, de sojascheuten en de shiitake toe en zet het vuur uit.
  9. Dit is belangrijk, omdat deze groenten gauw gaar zijn en ze zijn smakelijker als ze beetgaar zijn.
  10. Breng de soep op smaak met pezo.
  11. Verdeel de soep in warme kommen of diepe borden en bestrooi met de fijngesnipperde lente-uitjes.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?