Altijd weten wat je gaat eten?
Kippensoep in de wok
Bereidingswijze
- Leg de kipfilets een kwartiertje in het vriesvak en snijd ze vervolgens in dunne plakjes.
- Overgiet de plakjes kipfilet met de sesamolie en roer goed om. Laat ze even marineren, zo blijven de stukjes kip mals en sappig.
- Breng de bouillon aan de kook met de selder en de sojasaus.
- Verhit de arachideolie in een wokpan en roerbak de gember en de knoflook zonder aan te kleuren, totdat de aroma's vrijkomen.
- Voeg nu de wortelschijfjes toe en roerbak ongeveer 2 minuten totdat de schijfjes mooi glazig zijn.
- Voeg de plakjes kipfilet toe en roerbak totdat tot er geen rauwe stukjes meer zijn.
- Overgiet alles met de bouillon en breng aan de kook.
- Voeg de paksoi, de sojascheuten en de shiitake toe en zet het vuur uit.
- Dit is belangrijk, omdat deze groenten gauw gaar zijn en ze zijn smakelijker als ze beetgaar zijn.
- Breng de soep op smaak met pezo.
- Verdeel de soep in warme kommen of diepe borden en bestrooi met de fijngesnipperde lente-uitjes.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?