Recept 55***** (5 stemmen)

kippenroomsoep

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. snij prei in ringen, wortelen in blokjes van 1 cm, aardappel in stukjes en klop de room half stijf
  2. smelt 1 eetl boter en pak 3 eetl preiringen goudbruin, haal uit de pan en hou apart voor de afwerking van de soep
  3. smelt in zelfde pan rest boter en stoof de rest van de prei, wortel en aardappel gedurende 3 a 4 minuten
  4. leg de kipfilet in de pan op de groenten en overgiet met de kippenbouillon
  5. laat 20 min sudderen
  6. hall de kipfilet uit de bouillon en snij in zeer fijne reepjes
  7. mix de rest van de soep zeer fijn, roer de vermout eronder en ook de room
  8. voeg de gesneden kipfilet en de preiringen die je voordien stoofde toe
  9. eventueel wat fijngehakte peterselie in je bord

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Goe op 03 januari 2017 om 22u03

Heerlijk! Alleen heb ik wat minder kip gebruikt. 600g voor 8 personen is meer dan voldoende!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?