Recept 45**** (6 stemmen)

kippenplakjes met noedels, Chinese champignons en shii-take

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

MaaltijD

tijd
30 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Meng de sojasaus, de mirin, de Spaanse peper, de gember en de look in een slakom en zet koel weg.
  2. Laat de Chinese champignons weken volgens de instructies op de verpakking. Laat uitlekken en zet opzij.
  3. Schik de kippenreepjes op een schotel en giet er de marinade over. Laat 10 minuten rusten.
  4. Laat de kip uitlekken voor ze te bakken. Zet de marinade opzij.
  5. Warm de Solo op in een wok.
  6. Wok de kippenreepjes beetje bij beetje, telkens gedurende een minuut.
  7. Voeg de Chinese champignons, de shii-take en de Parijse champignons toe.
  8. Wok ze een tweetal minuten.
  9. Giet er de marinade over en meng goed. Laat nog 2 minuten roerbakken.
  10. Voeg zout en peper toe.
  11. Strooi er de snippers van groene uien over en meng goed.
  12. Dien op met basmatirijst of rijstnoedels.
Tip

Deze bereiding kan ook met varkensvlees gemaakt worden. Door het gevogelte weg te laten en meer champignons te gebruiken, krijg je een vegetarische schotel die rijk is aan eiwitten.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?