Kippengumbo

Kippengumbo is wereldkeuken op z'n makkelijkst. Dit gerecht heeft z'n oorsprong in Louisiana en zet je in nog geen halfuurtje op tafel.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snij de kipfilets in blokjes en meng met de kruiden en de bloem. Snij ook de selder, uien en paprika in blokjes. Verhit een wok met wat Solo erin en roerbak de kippenblokjes.
  2. Voeg de gesneden groenten toe en overgiet met 0.5 l water en het bouillonblokje.
  3. Laat afgedekt 10 minuten garen. Voeg eventueel een snuifje zout toe. Serveer met rijst.

Tip

Laat het vlees voor je kippengumbo eerst even op kamertemperatuur komen voordat je het begint te bakken. Zo krijgt je kip een mooier korstje.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (48)

Gepost door Alise op 19 juni 2019 om 14u23

Dit was het eerste gerecht dat ik maakte van deze website in ons eerste huis. We vinden het allebei super lekker en ik maak het zeer regelmatig.

Gepost door Solo op 28 juni 2019 om 17u02

Dag Alise, super om te horen! We hopen dat je nog veel meer receptjes van Solo zal uitproberen. Veel geluk in je eerste woonst gewenst! Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?