Kippenfilet met Maredsous bier

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voor 4 personen
  2. 4 kippenfilets
  3. boter
  4. 1 flesje Maredsous bier
  5. 3 dl gevogelte fond
  6. 150 g spekblokjes
  7. 200 g zilveruitjes
  8. 250 g champignons
  9. 2 gehakte sjalotten
  10. 1 eetlepel Luikse stroop
  11. peper
  12. zout
  13. Bereiding
  14. Kruid de kippenfilets en bak ze in boter mooi bruin. Schuif in de oven en laat verder garen.
  15. Smelt de sjalot in wat warme boter, giet het bier erbij en laat inkoken.
  16. Voeg de gevogelte fond en de Luikse stroop toe, laat inkoken tot een mooi gebonden saus. Kruid met peper en zout.
  17. Bak de spekblokjes, de champignons en de uitjes, voeg bij de saus en laat even sudderen.
  18. Dien de kipfilet op met saus en aardappelpuree.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?