Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Maak eerst het bierbeslag.
  3. Splits de eieren en klop de eidooiers los en de eiwitten luchtig. Doe de bloem in een kom, maak er een kuiltje in en voeg een snuifje zout toe. Giet de dooiers in het kuiltje. Klop de eidooiers met de garde door de bloem, volg met het bier en eindig met de eiwitten.
  4. Maak een marinade van het water, de azijn en de olie. Breng op smaak met wat zout. Snijd de kool ragfijn. Kook de marinade op en blancheer hierin de kool gedurende een vijftal minuten. Schep de kool uit de pan, bewaar het kookvocht, en laat afkoelen.
  5. Kruid de kippenbouten met pezo en paprikapoeder en haal ze door het bierbeslag en frituur ze stuk voor stuk in hete olie van 180°C gedurende 3 minuten. Laat ze daarna 25 minuten nagaren in de warme oven.
  6. Schil de limoenen en snijd de schilletjes ragfijn. Pers de geschilde limoenen uit, zeef het sap en meng het sap met het maïszetmeel. Zet een pannetje op het vuur met wat water en suiker. Breng aan de kook en blancheer hier in de limoenschilletjes.
  7. Breng de marinade van de kool opnieuw aan de kook en bind af met het limoensap waaraan het maïszetmeel is toegevoegd. Schik de kool op vier diepe borden, schep er de saus over, leg de bouten bovenop en garneer met de limoenschilletjes.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?