Kippenbillen met mosterd en aardappelen in de oven

Gepost door Amora Malse kippenbillen met mosterd lichtbruin gegaard in de oven of op de barbecue, met zachte aardappelen, opgediend met een lepel room en verse kruiden. Een gerecht waar je niet omheen kunt, ideaal als maaltijd voor het gezin.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C of steek de barbecue aan.
  3. Bereiding
  4. Snijdt de aardappelen in 2 in de lengte. Kerf lichtjes kruisjes in de schil met een klein mes.
  5. Voeg zout en peper toe en hersluit de aardappelen, wikkel ze hermetisch in aluminiumfolie. Zet ze gedurende ongeveer 1 uur in de oven of op de sintels.
  6. Smeer rijkelijk mosterd over de kippenbillen. Zet ze in de oven of op het rooster van de barbecue en laat ze gedurende ongeveer 25 minuten bakken tot je een goudkleurige korst bekomt.
  7. Alvorens op te dienen, open de papillotten (opgepast, het is heet !) en vermeng op de schil een lepel room en een lepel gehakte kruiden.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door 1anneke op 21 augustus 2013 om 14u25

De kip was zeer lekker, het sausje voor de aardappels was eerder flauw. Volgende keer ga ik het maken met een looksaus of pikante tomatensaus over de aardappels, nog lekkerder :-)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?