Kippelapjes met selderij en appel

16 (16)
35 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Was de selderijstengels, verwijder de draadjes en snij ze vervolgens in heel kleine stukjes.
  2. Was de appels, snij ze in vieren, ontpit en snij ze in dunne staafjes. Was de basilicum, droog ze en haal de blaadjes eraf. Rol de blaadjes als sigaren en snij ze in zeer dunne plakjes.
  3. Meng de drie ingrediënten in een slakom met een scheutje Solo Vloeibaar, peper en de geplette roze peper.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd 6 grote stukken aluminiumfolie of bakpapier.
  5. Maak een bedje van de mengeling selderij, appel en basilicum in het centrum en leg er de met Solo Vloeibaar ingesmeerde escalopes op. Bedek het geheel opnieuw met de rest van het mengsel en sluit de papillotjes hermetisch af. Leg ze op de bakplaat en schuif ze in de oven. Laat 25 minuten bakken.

Tip

Vervang de versgemalen peper door een mengeling van 5 pepers. Voeg 1 zeer fijngesneden rode peper toe.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door Saremieken op 20 juli 2015 om 22u05

Wat doe ik met het bouillonblokje opgelost in wat vloeibare solo, dat staat nergens meer in het recept

Gepost door Solo op 23 juli 2015 om 15u55

Bij de lijst van ingrediënten staat er ook geen bouillonblokje. Welk bouillonblokje bedoel je, Saremieke? :)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?