Recept 05 (0 stemmen)

Kippefilet met worteltjes in Postel-bier en Luikse siroop

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. - indien u verse wortelen gebruikt, snij ze in fijne schijfjes.
  3. - snij de kipfilets in stukken van ongeveer 3x3 cm.
  4. Bereiding
  5. smelt de boter in een kookpot en bak de stukken kipfilet langs alle kanten goudbruin, en kruid met kipkruiden, peper en zout.
  6. voeg de in stukjes gesneden ajuin en de spekblokjes toe en overgiet met de gevogeltefond. Kruid met de tijm en het blaadje laurier.
  7. voeg na 5 minuten de wortelschijfjes toe, overgiet met het bier en laat afgedekt 15 minuten sudderen.
  8. voeg de Luikse siroop toe en laat nog 5 minuten indikken (eventueel nog meer indikken met Maïzena wit).
  9. opdienen met puree of kroketten.
  10. eventueel de overige wortelschijfjes bereiden en erbij serveren.
  11. lekkerder wanneer het de dag voordien bereid is !
  12. smakelijk !

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie