Kippebouten met champignons en madeirasaus

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kruid de kippebouten langs beide zijden met kippekruiden en strooi er wat peper over. Smelt een klont boter in een ruime stoofpot op een matig vuur. Kleur de bouten in de boter en draai na enkele minuten om.
  2. Maak de chompignons schoon en snij, naargelang de grootte, in kwartjes of schijfjes.
  3. Haal de bouten na enkele minuten uit de pot,(deze zijn nog niet gaar), zet het vuur wat zachter en kleur de champignons mooi bruin. Roer regelmatig.
  4. Pel de uien en snij in halve ringen. Plet de teentjes knoflook tot pulp. Doe de uien en knoflookpulp bij de champignons en laat de uien glazig stoven.
  5. Verwarm de oven voor op 170 gr.
  6. Schep de tomatenpuree in de pot en laat deze zachtjes bakken.
  7. Stooi een laagje bloem over de champignons en laat een minuutje bakken onder voortdurend roeren. Schenk de madeira en het water aan de pot en laat, al roerend, de alcohol verdampen.
  8. Pluk de blaadjes van de dragon en hou opzij. Bind de dragonstengels samen met de tijm en de laurier tot een kruidentuiltje. Doe deze bij in de pot gevolgd door de tomatenstukjes.
  9. Leg de kortgebakken kippeboutenm in de pot en overdek met de champignons en ui.Zet het deksel op de pot en en gaar de kip in de oven op 170 gr gedurende een 50-tal minuten.
  10. Versnipper de blaadjes dragon en doe deze in de pot samen met een scheut room. Roer en proef of er peper of zout ontbreekt.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?