Recept 25** (2 stemmen)

Kiplekkere boterhammen met groentjes en mayodressing

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Brood

tijd
15 min
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Spoel de veldsla en laat uitlekken. Schil de komkommer en snijd hem in dunne schijfjes. Was de tomaten en zijn ze in schijfjes.
  2. Borstel de kipfilets in met Solo Vloeibaar en kruid ze met peper, zout en wat paprikapoeder. Verhit een grillpan en bak de kipfilets in een 8-tal minuten aan beide zijden gaar. Houd apart.
  3. Maak een dressing van de mayonaise, de yoghurt en de gehakte peterselie. Kruid met peper en zout.
  4. Besmeer de helft van de boterhammen met Planta met boter. Snijd de kipfilets in plakjes en beleg er de boterhammen mee. Lepel over elke boterham een eetlepel van de dressing en beleg verder met veldsla, plakjes komkommer en schijfjes tomaat. Dek af met de andere boterhammen en druk goed aan. Snijd elke boterham overlangs door, zodat je 8 driehoekjes krijgt.
Tip

Heb je wat gegrilde kip over van je barbecue? Gebruik ze voor deze boterhammen, zo krijgen ze een extra zomers tintje!

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?