Ingrediënten voor 10 personen

Bereidingswijze

  1. Het kippenvlees in dobbelsteentjes snijden en koken. De champignons schoon borstelen, in schijven snijden en garen met een klontje boter, bodempje water, iets citroensap en peper onder deksel. De peterselie fijn hakken. Scheid de twee eieren in aparte porties.Bereiden van de roux:
  2. Smelt 110 g boter in een voldoend grote kookpot. Voeg 130 g bloem toe en meng alles goed op het vuur. Laat de roux drogen tot die naar koekjes ruikt.Vervolgens: Roer er - met kleine hoeveelheden - de gevogeltefonds (koud) onder. Zorg dat je geen klonters vormt. Blijf doorroeren tot binding verkregen is en laat dan nog 2 minuten doorkoken om de bloemsmaak te neutraliseren. Neem de pan van het vuur.Voeg de liaison (2 eetlepels room en 2 eierdooiers) toe - van het vuur weg!. Meng er vervolgens de kippenblokjes, champignonschijfjes, kaas en fijngehakte peterselie onder. Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot - flink afsmaken!!Stort het deeg in de vierkante schaal die vooraf met huishoudfolie is bedekt en dek ook het oppervlak af met huishoudfolie. Laat alles een nacht rusten in de koelkast.De Anglaise bereiden: twee eiwitten oploppen met 2 cl olie - niet schuimig, het geheel moet kleven. Het deeg door middel van de huishoudfolie uit de schaal nemen. Snij met een mes het beslag in kroketten.Wentel de gevormde kroketten eerst in de bloem. Vervolgens de kroketten door de anglaise halen en dan door het paneermeel halen - tijdens elke stap alle kanten goed bedekken! .
  3. Laat de kroketten opnieuw een paar uren rusten alvorens ze te frituren!Bak de kroketten af bij 175?C a 180?C.Indien u eerder grote kroketten vormt, de kroketten op lagere temperatuur (175?C) frituren tot goudbruin.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door vertrisje op 08 april 2014 om 09u10

hallo Monique,kan je ze ook in de diepvriezer bewaren?grt

Gepost door Monique_14 op 08 april 2014 om 14u21

Hallo vertrisje, volgens mij kunnen de kroketten zeker ingevroren worden, in ieder geval zal ik er een deel van invriezen als ik ze maak, er zullen er zeker teveel zijn om in één keer te eten........ groetjes

Gepost door Monique_14 op 11 april 2014 om 20u28

Een vraagje Ewald, ik zou dit recept graag uitproberen, maar ik stel me toch de vraag dat de kaas de smaak van de kip niet zal overheersen Groetjes!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?