Kipfilet verleid door zongedroogde tomaten en asperges met een Cognac sausje en Dauphine aardappelen
45 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kipfilets
- zongedroogde tomaten
- 1 bot wit asperges
- 1 bot groene asperges
- 600 gr aardappelen
- 200 gr soezenbeslag
Bereidingswijze
- - Kipfilets plaqueren, vullen met brunoise van zongedroogde tomaten en witte asperges. Oprollen in dunne plakjes ongezouten spek en vastmaken.
- - Pommes Dauphine bereiden: puree met soezenbeslag mengen. Portioneren op quenelles en frituren op 160° in Solo Frituurvet
- - Saus bereiden: gevogeltebouillon met Cognac en beetje room, reduceren, kruiden.
- - Apart groene asperges sueren en afkruiden.
- - Kipfilets bakken op middelmatig vuur. Indien gaar, diagonaal halveren en midden op bord schikken.
- - Groene asperges rechts bovenaan schikken.
- - Pommes Dauphine links bovenaan.
- - Saus dresseren en gerecht afwerken met dragon.
Andere Solo-leden over dit recept (2)
Gepost door Solo op 10 september 2012 om 17u30
Dank je wel voor de leuke reactie Miloeke.
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?