Ingrediënten voor 4 personen
- 4 enkele kipfilets
- 1 bakje Parijse champignons
- 125 gr zilver-uitjes (vers of diepvries)
- 125 gr gezouten spekreepjes
- 1 dl bruin tafelbier
- 2 dl kalfsfond
- solo bakken en braden
- hoeveboter
- peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
- Smelt enkele soeplepels solo in een pan met hoge rand.
- Bak hierin de kipfilets mooi bruin en bijna gaar, breng op smaak met pezo.
- Neem ze uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
- Borstel de champignons schoon en snij in vier.
- Doe ze samen met de uitjes en de spekreepjes in het braadvocht van de kip en bak ze lichtjes gaar.
- Blus de pan met het bier en de fond en laat de saus inkoken.
- Leg de kipfilets terug in de pan en laat ze onder gesloten deksel in enkele minuten verder garen.
- Leg de kipfilets op warme borden.
- Klop op het laatste moment een klontje hoeveboter door de saus, breng op smaak met pezo.
- Tip:Lekker met gekookte bladspinazie en gebakken aardappeltjes
- Bak een kipfilet nooit langer dan nodig, anders wordt hij droog.
- Je kan verse of diepvries zilveruitjes gebruiken.
- Verse uitjes of uitjes uit de diepvries even kort in kokend water onderdompelen en ze vervolgens aanstoven in een beetje solo.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?