Kipfilet met zoetzure worteltjes

2 (2)
25 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Wrijf de kipfilets in met paprikapoeder, kaneel, peper en zout.
  2. Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en bak hierin de kipfilets in 5 à 6 minuten rondom aan. Neem de kipfilets uit de pan. Voeg eventueel wat extra vloeibare margarine toe en fruit hierin de uisnippers en wortelballetjes 4 à 5 minuten.
  3. Schep de knoflook erdoor en roerbak een minuutje mee. Voeg dan 1 dl water, het citroensap en de honing toe, roer tot de honing is opgelost en leg dan de kip terug in de pan.
  4. Stoof het gerecht nog een minuut of 10 tot de kip en worteltjes gaar zijn. Bestrooi vlak voor het serveren met de groene kruiden.

Tip

Lekker met gekookte zilvervliesrijst.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door niknak op 03 november 2016 om 22u57

Ik heb weeral fijn gekookt vanavond. Merci voor het eenvoudige maar lekker receptje!

Gepost door Solo op 09 november 2016 om 14u34

Hoi Niknak, bedankt voor jouw compliment. Laat dit overheerlijk receptje jou nog smaken. :) Groetjes, het Solo-team

Hoeveel sterren geef jij dit recept?