Kipfilet met tuinkruiden-knoflooksaus, peper, prei en aardappelpuree

4 (4)
30 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Afgieten, fijnstampen en de melk toevoegen. Breng op smaak met zout en peper. Snij ondertussen de kipfilet in dikke sneden. Pel de knoflook en pers de teentjes met een knoflookpers fijn.
  2. Snij de prei in ringen en kook ze met een beetje kokend water in 8-10 minuten gaar. Giet het meeste water af maar laat wat vocht (3-4 eetlepels) in de pan achter. Roer de wijnazijn en het halve Bouillonketeltje Groenten erdoor en laat het smelten. Breng op smaak met grof gemalen peper. Bestrooi in tussentijd de kip om en om met wat peper en bestrijk met de knoflook (dit gaat makkelijk met de achterkant van een theelepeltje).
  3. Verwarm de boter in een braadpan, bak de sneden kip hierin 2 minuten aan elke kant. Voeg de room en het halve Bouillonketeltje Kip toe en laat het smelten. Laat de kip in de saus 5 minuten pruttelen.
  4. Verdeel de aardappelpuree, de prei en de kip met saus over 4 borden.

Tip

Maak een stamppotje van de aardappelpuree en de bereide prei, maar voeg een heel bouillonketeltje toe aan de prei en gebruik dan geen zout voor de aardappelpuree.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?