Kipfilet met tomatensaus

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel de tomaten en snij in vieren, verwijder de zaadjes.
  2. Pel de teentjes knoflook en sjalot, hak de oregano en snij de basilicum fijn.
  3. Meng de fijngehakte oregano, fijngesneden basilicum, 1 teentje geperste look en olijfolie tot een marinade.
  4. Kruid de kipfilets met pezo.
  5. Warm de marinade lichtjes op en wentel de filets erin.
  6. Verwarm de oven voor op 160┬░.
  7. Leg de kipfilets in een ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie.
  8. Bak de gemarineerde kip gedurende 25 min in de oven.
  9. Stoof de gesnipperde sjalot samen met 2 teentjes gesnipperde look glazig in wat olijfolie. Blus met witte wijn en voeg de gepelde tomaten toe.
  10. Laat 30 min stoven op een zacht vuurtje, voeg ook de laurier en de suiker toe.
  11. Giet het mengsel door een zeef tot een tomatensaus en breng op smaak met pezo, voeg wat olie van de marinade van de kip toe en warm op.
  12. Serveer de kipfilets met de tomatensaus en gekookte aardappelen.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?