Kipfilet met tomaten en paprika

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Spoel de kipfilets onder koud stromend water, dep droog met keukenpapier.
  2. Kruid het vlees met pezo en een weinig paprikapoeder.
  3. Pel ui en knoflook en snipper fijn.
  4. Voor een goede vertering, de paprika eerst schillen.
  5. Snij de paprika in 4 en verwijder zaadjes en zaadlijsten, snij vervolgens in fijne reepjes.
  6. Pel de tomaten door ze 12 tellen in kokend water te leggen en vervolgens afkoelen in ijswater.
  7. Snij ze daarna in 4 en verwijder de zaadjes.
  8. Smelt 2 à 3 eetlepels solo in een gietijzeren kookpot en bak het vlees aan beide kanten mooi bruin.
  9. Voeg dan de ui, knoflook en paprikarepen toe, laat even meebakken.
  10. Voeg dan de witte wijn toe, laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen.
  11. Draai de kipfilets om en voeg de tomaten en de marjolein toe, laat nogmaals 15 minuten sudderen.
  12. Het vlees uit de kookpot nemen en warm houden onder aluminiumfolie.
  13. Verwijder de marjolein.
  14. De saus binden met wat in water opgeloste maïzena en afkruiden met pezo.
  15. Leg de kipfilets op warme borden, napperen met de saus en dien op met rozemarijnaardappeltjes uit de oven.
  16. Rozemarijnaardappeltjes: Schil 6 à 8 gelijke vastkokende aardappelen en kook ze in hun geheel halfgaar in gezouten water, giet af, laat even uitdampen op het gedoofde vuur, laat ze daarna volledig afkoelen.
  17. Snij de aardappelen in de lengte in 4 of 6, naargelang de dikte.
  18. Strijk een ovenschaal in met olijfolie en leg er de aardappelen in.
  19. Bestrooi de aardappelen met verse fijngehakte rozemarijnblaadjes en bevochtig met olijfolie.
  20. Zet de ovenschaal 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°, tot ze een mooi bruin korstje hebben.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?