Kipfilet met sinaasappelsausje

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. We persen 2 appelsienen en vangen het sap op. We schillen de derde sinaasappel en snijden het vruchtvlees tussen de vliesjes uit en verwijderen eventuele pitten. Vang het vrijgekomen sap op en voeg het bij het sap van de andere sinaasappels. Leg het kaneelstokje bij het vruchtvlees van de sinaasappel en laat het een half uur marineren.
  2. We bakken de kipfilets in een pan met solo en kruiden beide kanten met paprikapoeder en pezo. Bak elke kant ongeveer 5 minuten totdat de kipfilets goudbruin zien.
  3. Voeg ondertussen 5cl contreau bij het sinaasappelsap en giet dit over de kipfilets. Voeg tot slot nog het kaneelstokje bij de kipfilets en dek de pan af met een deksel. Laat de kipfilets nog 8 minuten sudderen in het sinaasappelsap.
  4. We halen de kipfilets uit de pan en houden ze warm onder aluminiumfolie. Laat de saus even inkoken/indikken. Schep vervolgens de ricottakaas onder de sinaasappelsaus en roer goed onder. Voeg tot slot het vruchtvlees van de sinaasappels toe samen met de fijngesnipperde basilicumblaadjes. Verwijder het kaneelstokje.
  5. We snijden de kipfilets in schijfjes van ongeveer 1cm dikte en verdelen deze over 4 warme borden. We lepelen de sinaasappelsaus met stukjes vruchtvlees rond de kipfilets.
  6. We serveren de kipfilets met kroketten of aardappelnootjes.
  7. Tip: Je kan dit gerecht nog verder afwerken door sperzieboontjes bijna gaar te koken in lichtgezouten water, deze omwikkelen met een reepje gerookt spek, vastprikken met een tandestoker, kruiden met pezo en even opbakken.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door kama_2 op 25 september 2012 om 22u10

dit weekend zeker eens uitproberen

Hoeveel sterren geef jij dit recept?