Ingrediënten voor 4 personen
- 6 à 7 tassen kippenbouillon
- 2 el olijfolie
- 1 gehakte ui
- 3 tassen risottorijst, Carnaroli, Vialone Nano of Arborio
- 1 dl droge witte wijn
- pesto van tomaat
- pesto van basilicum
- 4 enkele kipfilets
- solo, bakken en braden
- paprikapoeder
- peper&out (pezo)
Bereidingswijze
- Kruid de kippenfilets met pezo en paprikapoeder.
- Breng de bouillon aan de kook.
- Verwarm de olijfolie in een kookpot met dikke bodem.
- Fruit hierin de ui en laat enkele minuten zachtjes bakken, maar niet bruin laten worden.
- Voeg de risottorijst (niet afgespoeld) toe en roer 2 minuten door, zodat de olie in de rijst trekt.
- Voeg de wijn toe en laat deze al roerend verdampen.
- Laat al roerend 15 minuten zachtjes koken, telkens onder toevoegen van een pollepel bouillon, roer tot deze is opgenomen.
- Kijk na 15 minuten of de risotto gaar is, als het niet het geval is dan nog even door laten koken door nog wat bouillon toe te voegen.
- Smelt ondertussen 2 el solo in een pan en bak hierin de kipfilets mooi bruin en gaar.
- Roer net voor het opdienen naar eigen smaak beide pesto's onder de risotto.
- Dresseer de risotto met een dresseerring op 4 warme borden, leg er een kipfilet bovenop en werk af met een streepje pesto, garneer met rucola en partjes tomaat.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?