Kipfilet met ricotta

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij vervolgens in blokjes.
  2. Rooster de paprikablokjes en de pijnboompitten in een anti-kleefpan zonder vetstof en laat afkoelen.
  3. Hak de rucola grof, hoeveelheid naar eigen smaak, best +/- 220 gr.
  4. Verwarm de oven voor op 200°.
  5. Meng de ricotta, de rucola, pijnboompitten en paprika tot een homogeen mengsel, afkruiden met pezo.
  6. Stop 1 à 2 el van het ricottamengsel onder het vel van elke kippenfilet.
  7. Vet een braadslede in met solo vloeibaar en leg de kippenfilets erin, kruid ze met pezo.
  8. Leg een koffielepel solo op elke kipfilet en schenk vervolgens de bouillon rondom de filets.
  9. Zet de braadslede 20 à 30 minuten in de warme oven, lepel af en toe wat braadvocht over de filets om ze sappig te houden.
  10. Dien op met een slaatje van rucola, partjes tomaat en gebakken aardappelen.
  11. Lepel het braadvocht over de filets en ook enkele druppels over de rucola.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?