Kipfilet met peultjes en perzik

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 2 uien, gesnipperd
  3. 150 g peultjes
  4. 4 halve perziken (blik)
  5. 2 bolletjes gember
  6. 400 g kipfilet
  7. 1 tl gemberpoeder
  8. 1 tl zout
  9. 2 tl basilicum
  10. 1/2 dl droge witte wijn
  11. 1 el gembersiroop
  12. 2 el currygewürzsaus
  13. 2 el olie
  14. Bereiding:
  15. Peultjes schoonmaken
  16. Perziken in dunne schijfjes snijden
  17. Gember klein snijden (of gebruik knoflookpers)
  18. Kipfilet in dunne plakjes snijden
  19. Bestrooien met gemberpoeder en zout
  20. In kopje basilicum, wijn, gembersiroop en currygewürzsaus door elkaar roeren
  21. Op hoog vuur wok goed heet laten worden
  22. Olie toevoegen en verhitten, kipplakjes in ca. 3 minuten roerbakken
  23. Met schuimspaan uit wok nemen
  24. In wok ui, peultjes en perzik in 2 minuten knappend gaar bakken
  25. Sausje, gember en kipplakjes erdoor scheppen
  26. Op hoog vuur al omscheppende nog 3 minuten bakken tot kip gaar is en vocht verdampt is

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?