Kipfilet met Pesto Rosso en pijnboompitten geserveerde met geroosterde groenten

5 (5)
40 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maak een aantal inkepingen in de kipfilets aan de bovenkant en leg deze in een ovenschaal. Vul de inkepingen met pesto, en smeer de rest van de bovenkant ook in met pesto (ongeveer 2 volle eetlepels per kipfilet).
  3. Bestrooi het geheel met pijnboompitjes (stop er ook een paar in de inkepingen), en schenk er dan een flinke scheut olijfolie overheen. Zet de schaal in de oven en bak de filets in ongeveer 25 minuten gaar.
  4. Maak ondertussen de paprika’s schoon en snijd in grove stukken. Pel de ui en snijd in partje. Snijd de courgette doormidden en vervolgens in de lengte in plakken. Doe alle groentes in een ovenschaal en meng met wat olijfolie. Knijp het teentje knoflook erboven uit en breng op smaak met peper en zout. Zet naast de ovenschaal de laatste 20 minuten bij de kipfilet in de oven.

Tip

Serveer het gerecht met een heerlijke pasta of risotto.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door inesvanlierde op 01 september 2017 om 09u29

De kipfilet heeft op die manier in de oven geen mooi bruin korstje en is ook volledig uitgedroogd. De groenten waren na 30min nog altijd keihard. De smaak van de pesto met de kip is wel heel lekker. Daarom 2 sterren ipv 1

Gepost door Solo op 06 september 2017 om 13u42

Dag Ines. De olijfolie in de pesto zorgt er eigenlijk voor dat de kip lekker sappig blijft tijdens de bereiding. Je kan eventueel de schaal de laatste 10 minuten afdekken met een vel aluminiumfolie, zodat het verdampte vocht niet ontsnapt. De gaartijd van groenten is altijd een beetje afhankelijk van de sterkte van je oven. Probeer ze eens in kleinere stukjes te snijden als je dit recept opnieuw klaarmaakt. We zijn er zeker van dat ze dan lekker beetgaar worden… Succes!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?