Kipfilet met marsala

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snij de kipfilets in brede repen.
  2. Pel de sjalot en snipper fijn.
  3. Snij de topjes van de sperzieboontjes en blancheer ze beetgaar in kokend gezouten water. Giet af en laat ze schrikken in ijskoud water, dit om het kookproces te stoppen en om de kleur te behouden.
  4. Kruid de kipreepjes met pezo en bak ze mooi bruin en gaar in 2 el olijfolie en 1 el solo, haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  5. Verwijder het braadvocht uit de pan en smelt er opnieuw 2 el solo in, bak de oesterzwammen kort op een hevig vuur. Strooi er de bloem over en roer om, laat even bakken om de bloemsmaak te verwijderen.
  6. Voeg er de marsala en de bouillon aan toe en breng aan de kook, laat 3 minuten sudderen, roer af en toe om.
  7. Doe er de kipfilets bij en laat goed warm worden, breng op smaak met pezo.
  8. Verhit 1 el solo in een steelpan en stoof hier de sjalot in aan, voeg de boontjes toe, kruiden met een weinig nootmuskaat en pezo.
  9. Dresseer de kippenreepjes en de boontjes op warme borden en werk af met peterselie.
  10. Dien op met gekookte aardappelen of korte pasta.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Victor S. op 14 augustus 2011 om 10u52

Lutgart, geen enkel probleem, porto of droge sherry, het kan, maar ik heb het nog niet geprobeerd. Dat is het fijne aan koken, experimenteren met andere ingrediënten en smaken. Wel best proeven vóór u vrienden laat proeven, want, u zou toch niet willen dat ze uw gerecht en kookkunst afkeuren.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?