Kipfilet met broccoli, cherry tomaatjes en basilicum
Zo gemakkelijk, deze kipfilet met broccoli: een simpel gerecht dat je in nog geen halfuurtje uit je mouw schudt. Geniet ervan!
25 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kilo kruimige aardappels
- 350 gram kipfilet
-
- 300 gram broccoliroosjes
- 250 gram cherry tomaatjes
- Peper en nootmuskaat
- 100 ml. melk
- 3 eetlepels verse gehakte basilicum
Bereidingswijze
- Schil de aardappels en kook ze, met wat zout, in 20 minuten gaar.
- Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes, bestrooi met peper en zout.
- Kook de broccoli in kokend water in 3 minuten gaar. Verhit 3 eetlepels Solo Vloeibaar in een koekenpan en bak de kipfiletstukjes in ca. 8 minuten gaar en goudbruin. Voeg na 5 minuten de broccoliroosjes en cherrytomaatjes toe. Schep goed door en laat nog 3 minuten bakken. Voeg als laatste de gehakte basilicum toe en schep nogmaals door.
- Giet de aardappels af. Stamp ze fijn, voeg een 1 eetlepel Solo en de melk toe en breng op smaak met peper en nootmuskaat. Roer tot er een romige massa is ontstaan.
- Serveer het kip-groentemengsel met de aardappelpuree op de borden.
Tip
Wil je weten of de kip voor je kipfilet met broccoli gaar is? Prik er even in met een vork: komt er helder sap uit, dan is de kip klaar.
Andere Solo-leden over dit recept (5)
Gepost door Champoun op 19 mei 2014 om 22u43
Snel en makkelijk te maken en perfect voor bij een zonnige dag!
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?