use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kipfilet met broccoli, cherry tomaatjes en basilicum
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kipfilet met broccoli, cherry tomaatjes en basilicum

Kipfilet met broccoli, cherry tomaatjes en basilicum

Zo gemakkelijk, deze kipfilet met broccoli: een simpel gerecht dat je in nog geen halfuurtje uit je mouw schudt. Geniet ervan!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 350 gram kipfilet
  • 4 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 300 gram broccoliroosjes
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • Peper en nootmuskaat
  • 100 ml. melk
  • 3 eetlepels verse gehakte basilicum

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de aardappels en kook ze, met wat zout, in 20 minuten gaar.
  2. Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes, bestrooi met peper en zout.
  3. Kook de broccoli in kokend water in 3 minuten gaar. Verhit 3 eetlepels Solo Vloeibaar in een koekenpan en bak de kipfiletstukjes in ca. 8 minuten gaar en goudbruin. Voeg na 5 minuten de broccoliroosjes en cherrytomaatjes toe. Schep goed door en laat nog 3 minuten bakken. Voeg als laatste de gehakte basilicum toe en schep nogmaals door.
  4. Giet de aardappels af. Stamp ze fijn, voeg een 1 eetlepel Solo en de melk toe en breng op smaak met peper en nootmuskaat. Roer tot er een romige massa is ontstaan.
  5. Serveer het kip-groentemengsel met de aardappelpuree op de borden.
Wil je weten of de kip voor je kipfilet met broccoli gaar is? Prik er even in met een vork: komt er helder sap uit, dan is de kip klaar.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.