Altijd weten wat je gaat eten?
Kipdrumsticks met citroenaardappelen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de aardappelen in de lengte in dunne parten en verdeel ze over de ingevette braadslee.
- Leg de halve citroenen ertussen.
- Meng 3 el olie met 1 teen knoflook en besprenkel de aardappelparten en citroen ermee.
- Bestrooi naar smaak met peper en zout. Bak de aardappelen ca. 30 min. in de oven.
- Snijd ondertussen de rode peper fijn.
- Meng in een kom 3 el olie met de rest van de knoflook, de rode peper en de oregano.
- Schenk het mengsel over de kipdrumsticks, bestrooi met zout en laat 10 min. marineren.
- Verhit een koekenpan en bak de kipdrumsticks op hoog vuur rondom goudbruin.
- Voeg de uien toe, draai het vuur laag, voeg 100 ml. water toe en leg de deksel op de pan. Stoof de kip in 20 min. gaar.
- Neem de braadslee uit de oven. Verdeel de kipdrumsticks over de aardappelen en zet nog 10 min. in de oven.
- Knijp wat sap uit de citroenen over de aardappelen en de kip.
- Lekker met peultjes.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?