Kipcurry met mango

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit de helft van de olie en bak hierin de kipblokjes in 4-5 minuten rondom goudbruin. Schep ze uit de pan en houd apart.
  2. Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de ui, rode peper, knoflook en gember 2-3 minuten. Schep de koriander, komijn en het kaneelstokje erdoor en bak nog 1-2 minuten.
  3. Voeg de kip en kokosmelk toe, breng aan de kook en stoof zonder deksel zachtjes 5-7 minuten tot de saus iets dikker wordt.
  4. Verwijder het kaneelstokje. Schep de mango erdoor en verwarm nog even zonder te koken. Garneer met wat lente-/ bosui. Lekker met witte rijst en sperziebonen.

Tip

Voedingswaarde per persoon: eiwit 52g koolhydraten 28g vet 48g kcal 765 Voeg eens 1 theelepel citroenrasp toe voor een frissere saus. Vervang de mango door gedroogde abrikozen of stukjes ananas.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?