Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr kipfilet
- 1 blik perziken
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 groot blikje tomatenpuree
- 1 tablet kippenbouillon
- 5 el ketjap
- 3 tl sambal manis
- beetje worchestersaus
- 2 dikke uien
- 2 teen knoflook
- 250 gr (kastanje) champignons
- beetje maizena
- 400 gr rijst
- boter
Bereidingswijze
- Bak de kip even aan, en doe de ui, en champignons en knoflook erbij en ook de ketjap, en sambal,laat dit even lekker bakken.
- Doe dan de tomatenpuree en de met de staafmixer fijngehakte tomaten erbij, en roer even door.
- Doe dan evenveel sap van de perziken, als water erbij en de perzikblokjes, en de bouillontablet, en laat dit alles even zachtjes sudderen met ook de worcestersaus.
- Bind de saus met maizena,en breng eventueel op smaak met wat gemalen peper.
- Serveertips
- Serveren met gekookte rijst, en een lekkere salade. Dit gerecht kent vele variaties.
- Je kunt bijvoorbeeld paprika ,erwtjes en wat rozijnen toevoegen.
- Echter perzik MOET erin
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?