Recept 05 (0 stemmen)

Kip op jagerswijze

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verhit de helft van de olie in een braadpan met dikke bodem.
  2. Doe er de ui, knoflook en de selder bij en bak al roerend ongeveer 7 minuten op een laag vuur, tot de ui goudbruin is.
  3. Doe er de pancetta en de champignons bij, zet het vuur hoger en bak nogmaals 4 à 5 minuten. Neem het mengsel uit de pan.
  4. Verhit de rest van de olie in de pan en bak de stukken kip lichtbruin, kruid met pezo.
  5. Haal de kip uit de pan en verwijder de olie, doe de kip terug in de pan en voeg de witte wijn toe. Verhoog het vuur en bak tot het vocht bijna verdampt is.
  6. Voeg de tomaten, de suiker, de oregano, het laurierblad en 75 ml koud water toe.
  7. Breng aan de kook en roer er dan het pancetta/champignonsmengsel door.
  8. Doe de deksel op de pan en laat alles 20 minuten sudderen, tot de kip zacht is, maar niet van het bot valt.
  9. Indien het vocht te dun is, haal de kip uit de pan en draai het vuur hoog tot het vocht is ingedikt.
  10. Neem de takjes kruiden eruit en breng op smaak met pezo.
  11. Leg er de takjes oregano als garnituur op en serveer met rijst of gebakken aardappelen.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie