Altijd weten wat je gaat eten?
kip op grootmoederswijze
-
4 bouten kip
-
1 bokaal erwten en wortelen
-
1 halve ajuin
-
2 glazen witte wijn
-
kipppekruiden
-
boter
-
1 eetlepel bloem
-
1 eetlepel droge kippenfond (maggy)
-
1 eetlepel kippefond (piet huisentruyt)
Bereidingswijze
- pel de ajuin en snijd die fijn
- kruid de kippebouten en bak ze bruin in een pan
- smelt boter in een pot en laat de ajujin glazig worden
- doe er de eetlepel droge kippefond en de bloem over en blus met 1 gals witte wijn
- giet het nat van de bokaal erwten en wortelen erbij
- doe de aangebakken bouten erbij en blus de pan met het 2de glas witte wijn
- en giet het in de pot bij de ajuin, en roer goed
- doe er dan de erwten en wortelen ook bij en de eetlepel kippefond (piet)
- zorg dat de bouten onder staan,
- laat een uur sudderen op een zacht vuur
- serveren met puree of kroketje
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?