Kip met wortelen en citroen botersaus

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. De wortels laat je in een stoomkoker gaar stomen. (Bij mij zijn deze op 7 minuten gaar.) Haal ze uit de stoomkoker en bestrooi met een beetje zout.
  2. Terwijl de wortelen gaar stomen verhit je de helft van de olie in een pan. Stoof de ajuin samen met de tijm.
  3. Bak de kipfilets langs beide kanten bruin.
  4. Voeg de witte wijn toe en laat deze voor de helft inkoken.
  5. Haal de kipfilets uit de pan en dek af zodat deze warm blijven. (Ik durf ze nog even in de oven zetten.)
  6. Zet het vuur laag en voeg de boter toe, laat deze al roerend smelten.
  7. Haal de pan van het vuur.
  8. Voeg zout, peper en het citroensap al roerend toe.
  9. Verdeel de wortelen met de kip over 4 borden en doe de saus over de kip. Lekker met aardappelpuree.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?