Recept 05 (0 stemmen)

Kip met witloof

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Kip en gevogelte

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150°.
  2. Kuis het witloof en snijd het in grove stukken.
  3. Vul de buikholte van de panklare braadkip op met een weinig versneden witloof.
  4. Fruit de kip aan in een braadpan met een weinig solo.
  5. Leg haar in een ovenschotel en laat de kip in de voorverwarmde oven garen; oversaus regelmatig met de braadsappen. Controleer na 20 minuten baktijd of de kip gaar is.
  6. Hef de kip op en controleer of het braadvocht wit of helder is, als het uitlopende vocht helder is, is de kip gaar.
  7. Houd de gare kip in de uitdovende oven warm of onder aluminiumfolie.
  8. Verwijder het overtollige vet uit de braadslee.
  9. Blus met de kippenbouillon en schraap de bakresten los.
  10. Giet dit mengsel in een steelpan en laat lichtjes inkoken, kruid eventueel bij met pezo, zeef de saus en werk af met room.
  11. Bak het resterende witloof in een weinig solo gaar en geef het apart bij de in stukken gesneden kip..
  12. Serveer met aardappel- of amandelkroketten.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?