Kip met witlof en sinaasappelsaus

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Smelt wat boter in een andere pan en bak de kippefilets bruin. Kruid met peper en zout. Neem daarna uit de pan en schik ze in een ovenschotel. Schik de verse tijm over de kippefilets en giet het braadvocht uit de pan erover.
  2. Zet de kippefilets in de op 200 graden voorverwarmde oven gedurende 45-50 minuten. Bedruip regelmatig met het braadvocht. Na 30 minuten voeg je de gevogeltefond en de sinaasappelpartjes toe (zie hieronder)
  3. Pers 2 sinaansappelen. De 2 andere was je en daarna snij je ze in partjes.
  4. Smelt wat boter in een pan en bak het witlof bruin langs alle kanten. Kruid met wat peper, zout en nootmuskaat. Dek de pan af en laat verder sudderen op een matig vuurtje gedurende 15-20 minuten.
  5. Haal het vlees uit de oven, zet de kip apart (warm houden !) en maak met een houten lepel de braadresten los. Voeg het sinaasappelsap toe en meng goed. Giet het mengsel daarna door een zeef, hou de sinaasappelpartjes opzij. Voeg bij het gezeefde mengsel ook de mosterd en de honing toe, kruid met peper en zout en laat nog even doorkoken (eventueel kan je wat sausbinder toevoegen).
  6. Schik de kippefilet op een bordje en overgiet met de saus en wat sinaasappelpartjes, Garneer het bord verder met de witlofstronkjes en kroketjes.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?