Kip met tijm in bacon De tijm en de bacon geven de kip een heerlijke smaak.

Ingrediënten voor 3 personen

Bereidingswijze

  1. Bereidingswijzefoto's
  2. Verwarm de oven voor op 220°C.
  3. Hak de helft van de tijm fijn en meng met twee eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg de kipfilets tussen twee vellen plastic folie en gebruik een deegroller om ze plat te slaan. Snij ze dan in stukken van ongeveer 5 bij 5 cm.
  5. Haal de kipfilets een voor een door het tijmmengsel.
  6. Smeer een ovenschaal in met olijfolie.
  7. Pak twee takjes tijm en leg die op een stuk kip. Wikkel er vervolgens de bacon omheen. Leg ze in de ovenschaal met genoeg ruimte tussen de stukken. Herhaal met de rest van de kip en bacon.
  8. Besprenkel de kip met wat olijfolie en bak hem vervolgens 10 – 15 minuten of totdat de kip gaar is.
  9. Tip Serveer dit gerecht als aperitiefhapje.
  10. Maak daarvoor de stukjes kip kleiner en omwikkel met 1/2 plakje bacon.
  11. Handel verder als beschreven bij de bereiding

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?