Kip met spinazie (parmentier)

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ontvel en versnijd de kip, of laat de poelier dat doen. Laat de stukken garen in het ganzevet, kruid met tijm, laurier en rozemarijn en pezo.
  2. Als de kip mooi bruin en gaar is, ontbenen, verdeel het vlees in hapklare stukjes, kruid met pezo en houd warm onder aluminiumfolie.
  3. Kook de aardappelen in gezouten water, pureer en meng met de hoeveboter. Ga de kruiding na en houd warm.
  4. Verwarm de olie en laat de spinazie smelten, kruid met pezo, hou warm.
  5. Vul 4 metalen ringen, eerst met een laagjes spinazie, dan een laagje kippenvlees en tenslotte de aardappelpuree, verwijder de ring. Zet onder grill, grill de aardappelpuree mooi bruin.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?