Kip met spekjes in de wok

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. - Verwijder de witte zaadlijsten en pitjes uit de paprika's en snij in fijne reepjes.
  2. - Snij de rest van de groentjes fijn
  3. - Verhit de wok met 2 eetlepels olijfolie en bak de gerookte spekjes gedurende 4 min.
  4. Voeg de paparika, ui en champignons toe en bak nog 3min. Haal even uit de pan en zet opzij.
  5. - Breng ondertussen 5dl water aan de kook en kook de Thaise rijst gaar
  6. - De de kip beetje bij beetje in de wok en laat gedurende 5min. bakken.
  7. - Voeg het spek met de groentjes opniew toe en overgiet met de room.
  8. - Meg er de sojasaus onder en kruid naar smaak met eventueel wat cayennepeper.
  9. Voor de liefhebbers, bestrooi op het laatste met een beetje fijngehakte koriander.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door Love to Cook op 16 maart 2014 om 17u34

Dit gerecht wil ik zeker binnenkort eens klaarmaken, maar ik zal voor 4 personen de hoeveelheid kip en spekjes zeker aanpassen naar 400 gr kip en 100 gr spekjes en 350 gr rijst. Je hoort nog van me. Groetjes Love to Cook

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?